Alternatif tıp nedir?


Alternatif tıp insanların küçümseyeceği bir olay asla değildir. Bu konudaki araştırmalar senelerdir sürüyor.

Alternatif tıp normal tıp’ı asla reddetmez , bu yöntem tıp yöntemlerinin çaresiz kaldığı durumlarda insan hastalıklarının iyileştirilmesinde kullanılmak için araştırma yapılıyor ve insanların hizmetine sunuluyor.

Tıp 2′ye ayrılır;

1- Aropatik tıp
2- Homeopatik tıp

Aropatik tıp yöntemi vücuda karşıt ilaç verilmesiyle olan bir tedavi şeklidir. (Soğuk algınlığına karşı soğuk algınlığından koruyan ilaç gibi)

Homeopatik tıp’ta ise hastalığın benzeri ile tedavi söz konusudur. (Hastalığın etkisini azaltılmış olan suyu’nun vücuda verilmesi gibi).

Alternatif tıpta bulunan yöntemler;
Renk , ses , müzik , Mücevher , ışık , Psikolojik tedavi gibi bir sürü yöntem yer almaktadır.

Bir dönem Avrupa’da psikolojik rahatsızlığı olan insanlar yakılıyorlardı. Biz de ise mermer yüzeyine çarpan su ile tedavi yöntemi bilinmektedir.



Akupunktur 1970′li yıllarda Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir tedavi yöntemi olarak benimsenmiştir. Günümüzde ise alternatif tıp olarak kullanılmaktadır.

Akupunktur tedavi yönteminde belirlenen 20 nokta vücudun belirli kısımlarına altın iğne batırılarak o bölgeler uyarılmaya çalışılmaktadır. Bu noktalardan 120 tanesi kulakta bulunmaktadır.

Bu yöntemin kullanılması için insanın sağlam bir sinir sistemine ihtiyacı olması gerekmektedir. Akupunktur tedavisi uzun bir süreç ve gerekli bir eğitim gerektirmektedir. Bu yüzden evde aldığınız ürünlerde asla denenmemelidir. Vücudunuza kalıcı hasarlar verebilirsiniz.

Yorumlar